X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Wetenschap" en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


Alles over het menselijk lichaam

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
-1
  Goed artikel ( 0 )
  Slecht artikel ( -1 )
RSS van Berto Berto Auteur op infoyo sinds
18 November 2009


Bekijk het profiel van Berto
Datum: 04-02-2011
Auteur: Berto
Het menselijk lichaam zit zeer complex in elkaar. Onze schepper of de natuur (wat u maar wilt) heeft dat allemaal maar mooi bedacht. Zonder onze botten zouden we als een kaartenhuis in elkaar zakken. Alle gewrichten en onze zintuigen werken (normaal gesproken) naar behoren. Maar hoe werkt het nu allemaal? Hier volgt een overzicht over het menselijk lichaam.

Menselijk lichaam

Menselijk lichaam Het menselijk lichaam heeft zich in honderden miljoenen jaren doorontwikkeld tot wat het nu is. Dit wordt ook wel evolutie genoemd. Mensen waren vroeger bijvoorbeeld veel kleiner dan nu het geval is. Ieder mens is uniek omdat we allemaal van uiterlijk verschillen. Dit heeft allemaal te maken met de chromosomen die we van onze vader en moeder mee hebben gekregen. En op de chromosomen zitten de genen die specifieke informatie bevatten. De genen bepalen welke kleur haar en ogen iemand krijgt en hoe lang hij of zij zal worden en bijvoorbeeld welke vorm zijn of haar neus, oren enz. zal gaan krijgen.  
Het menselijk lichaam bestaat uit 206 botten van klein naar groot en zorgt dus voor de stevigheid van ons lichaam. Al deze botten bij elkaar hebben een gewicht van ongeveer 9 kilo. Het skelet van een baby bestaat uit veel meer botten namelijk 350 stuks. Dit komt omdat na verloop van tijd tijdens de groeiperiode bepaalde botten nog aan elkaar vast gaan groeien. Pas op 30 jarige leeftijd is het menselijk lichaam zoals het hoort te zijn. De botten bestaan uit kalk al lijden sommige mensen aan botontkalking (osteoperose). In dat geval worden de botten slapper en wordt het bewegen moeilijk en soms ook pijnlijk. Dit kan door de ouderdom komen maar kan ook te maken hebben met het eten van te weinig vitamimines.
Onze spieren werken eigenlijk als een marionettenpop, want als er aan de touwtjes wordt getrokken beweegt het. De touwtjes zijn natuurlijk onze spieren en beslaan ongeveer 40% van je lichaamsgewicht. Spieren zijn ook nodig om te kunnen ademen (longen). Het hart heeft de grootste spiermassa. Je blaas bestaat uit spierweefsel. Kortom, alles wat je kan bewegen tot op het kleinste haartje van je lichaam (zoals bij kippevel) heeft een spier of een heel klein spiertje.
Er worden in totaal 650 spieren gebruikt. Je gebruikt alleen al 15 spieren om te kunnen lachen. Elke keer als er een stap wordt gezet worden er wel 200 spieren gebruikt.
De mens heeft 5 zintuigen. Kijken doen we met onze ogen maar kunnen absoluut niet zonder de hulp van de hulporganen. Dat zijn de wenkbrauwen, wimpers en het traanvocht. Proeven doen we met onze tong omdat er circa 3000 smaakpupillen op zitten. Iedere week worden de smaakpupillen weer vernieuwd. Dankzij onze oren kunnen we horen en het werkt in feite als een radar. In het oor worden de ontvangen signalen verwerkt en vervolgens doorgegeven aan de hersenen. Dankzij onze zenuwen kunnen we voelen. Dit proces duurt slechts een paar duizendste van een seconde. Ruiken doe je met je neus. De geur wordt waargenomen dankzij de kleine deeltjes van een stof die in de lucht zweven. Hoog in neusholte in een gebied ongeveer even groot als een postzegel bevinden zich miljoenen cellen en deze vangen de geuren op. Deze boodschap wordt doorgestuurd naar onze hersenen. Vervolgens wordt er iets met deze boodschap gedaan.
Onze zenuwen zorgen ervoor dat we kunnen voelen. Als we ons bijvoorbeeld branden of over een spijker zouden lopen dan zorgt je reflex ervoor dat in een fractie van een seconde een terugtrekbeweging wordt gemaakt voordat we het nog echt beseffen wat er nu eigenlijk gebeurt is.
Dankzij onze hersenen kunnen we nadenken maar ook slapen, ademhalen, eten, drinken en bv. bepaalde emoties uiten. De hersenen onthouden ook informatie of je nu jong bent of oud. Je neemt tenslotte steeds weer nieuwe informatie op.
Al onze organen hebben een bepaalde levensfunctie. Ze hebben meerdere cellen wat ook wel meercellig organisme wordt genoemd. Ons hart is zo groot als een vuist en zorgt ervoor dat het bloed door je lichaam heen stroomt. Onze huid is het grootste orgaan en zorgt ervoor dat bacterieŽn niet binnen kunnen dringen. Zonder huid zou al je bloed er zo uit lopen en zou je dus dood gaan.
Het bloed is het vervoerssysteem van ons lichaam. In bloed stroomt zuurstof, voedingsstoffen en andere stoffen zoals afvalproducten. In een minuut stroomt het bloed door het hele lichaam. Normaal gesproken heeft een volwassen mens 5 tot 6 liter bloed in zijn of haar lichaam en neemt ongeveer 7,5% van het totale gewicht in beslag. Het totale bloedvatenstelsel is wel 100000 kilometer lang.

Reacties op dit artikel
Charlene, 2013-01-24
( 0 )

ik sta helemaal verbaasd over dit artikel het is zo goed maar ik vind het echt zo stom.
Oelah , 2013-05-07
( 0 )

ik vind het echt stom en hele maal niet leuk
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:

Auto en vervoer Computers en internet Dier en natuur Electronica Eten en drinken Financieel Hobby en vrije tijd Huis, tuin en wonen Kunst en cultuur Mens en gezondheid Mijn mening over... Muziek, Tv en films Samenleving en ontwikkeling School en studie Sport Vakantie en vermaak Wetenschap Zakelijk
      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2018 - Infoyo.nl