X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Wetenschap" en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


Micro- en macro-economie

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
0
  Goed artikel ( 0 )
  Slecht artikel ( 0 )
RSS van Bellafab Bellafab Auteur op infoyo sinds
15 September 2009


Bekijk het profiel van Bellafab
Datum: 25-09-2009
Auteur: Bellafab
Micro-economie heeft te doen met condities op korte en lange termijn. Macro economie heeft te maken met intrest -en uitwisselingsvoeten.

ē Micro-economie: op niveau van het individu: De studie van het gedrag van individuele huishoudens en ondernemingen, en het bepalen van de relatieve prijzen van specieke goederen en diensten.

ē Macro-economie: beschouwt de economie als een geheel: De studie van de economie als een geheel. Twee grote belangen van macro-economie, met grote invloed op bedrijfsleven: intrestvoeten en uitwisselingskoersen.  Intrestvoeten: worden gezet door de staat of hun agenten, voor een macro-economisch reden. Het is een van de manieren om inflatie te controleren. Het heeft echter ook negatieve invloeden op de economie. Investeren wordt duurder en maakt consumeren minder aantrekkelijk. Markten worden gecoŲrdineerd door prijs signalen. Door significante
druk van inflatie, worden de prijs signalen van alle markten minder vertrouwenswaardig. Inflatie wordt geassocieerd met een graad van onzekerheid in het maken van beslissingen (economisch). Intrestvoeten hebben een grote invloed op de uitwisselingskoersen.

 uitwisselingsvoet: prijs voor het wisselen van de munt in een andere munt. Verhoging van uitwisselingsvoet van een valuta (koers), laten de prijzen van het land z'n export omhoog gaan. Een sterke valuta, maakt de export moeilijker. Connectie tussen de intrestvoet en de uitwisselingsvoet, is dat ze de trend hebben samen te gaan (intrest omhoog -> uitwisselingsvoet omhoog). Een economie die nood heeft aan een robuuste intrestvoet om de inflatie tegen te gaan, kan simultaan een versterking van de uitwisselingsvoet ervaren.

Beide termen zijn cruciaal voor bedrijfsleven (interest & uitwisselingsvoet). Bedrijfsleven houdt best rekening met micro -en macro-economie.

Reacties op dit artikel
Wees de eerste die een reactie plaatst!
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:
      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2018 - Infoyo.nl