X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Wetenschap" en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


De schulden van Griekenland, Spanje, Portugal etc.. So what!?

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
+2
  Goed artikel ( +2 )
  Slecht artikel ( 0 )
RSS van Ackbar Ackbar Auteur op infoyo sinds
19 September 2008


Bekijk het profiel van Ackbar
Datum: 03-05-2010
Auteur: Ackbar
De kranten staan er weer vol mee. De schuldenlast van Griekenland loopt op; De "leenrating" van Spanje en Portugal is naar beneden bijgesteld en de EU en IMF soebatten over hoe en of ze Griekenland gaan helpen d.m.v. geld uit te lenen. Klinkt voor de meeste mensen als een ver van je bed verhaal en menigeen persoon zal dan ook denken: Wat kan mij dat nou schelen? Toch kunnen deze ontwikkelingen op termijn van grote invloed zijn op de Nederlandse Economie.

Griekenland, Spanje, Portugal en Italie

Deze vier landen hebben allemaal altijd al een schuld gehad die groter is dan toegestaan door de Europese Unie. Echter door economische voorspoed in de jaren 90 en politieke redenen zijn deze landen toch aangesloten bij de EU. In tijden dat het economisch wat minder gaat hebben de overheden van deze landen de grootste moeite om te voldoen aan de eisen van de Europese Unie op het gebied van staatsleningen en schulden. Enkele maanden geleden bleek dan ook dat Griekenland stelselmatig schulden heeft verzwegen voor de Europese Unie om op papier te kunnen voldoen aan de strenge eisen voor schulden. Doordat de Griekse overheid "gepakt" is voor financieel wanbeleid liggen deze andere landen ook onder een vergrootglas. Resultaat: verminderd vertrouwen in deze overheden en dus een lagere "leenrating". Deze lage leenrating leidt weer tot hogere rentes op nieuw uit te geven leningen en hogere kosten waardoor de financiele balans alleen maar verslechterd.

Wat boeit dat ons?

Nu vragen veel mensen af wat dat ons zal boeien. Laat die landen rond de middelandse zee zelf hun boontjes doppen en laat ons met rust. Helaas is het in principe veel ingewikkelder en van groot belang voor ons dat ook in andere Europese landen de zaken netjes geregeld worden. Dit komt omdat we allemaal tot dezelfde Europese Unie behoren met eenzelfde monetair beleid en munt. Wanneer 1 of meerdere landen zich niet aan de afspraken houdt of kan houden zal dit ertoe leidden dat het financiele beleid onder druk komt te staan. In het ergste geval zou dit betekenen dat de Euro veel en veel minder waard wordt en de inflatie hoog op zal lopen. Dan zullen producten uit het buitenland duurder worden om te importeren en binnenlandse prijzen ook stijgen. Griekenland, en hoogstwaarschijnlijk ook andere mediteranese landen, zullen failliet verklaard worden waardoor schulden niet terug betaald kunnen worden. Het niet terugbetalen van schulden leidt ertoe dat andere overheden dezelfde problemen zullen ervaren. Dit alles komt de economie niet ten goede en kan leidden tot een nieuwe financiele crisis die wellicht nog heftiger is dan de vorige waar we nog middenin zitten.

Conclusie

Ondanks dat  we een paar duizend kilometer van de mediteranese landen verwijderd zijn, kunnen de effecten van de schuldenlast van deze landen ons dusdanig raken dat het ons niet ongemoeid mag laten. Hierin ligt ook zeker een taak voor ons en andere Europese landen als Duitsland, om er zorg voor te dragen dat bovengeschetst scenario niet voor zal komen. In principe wil ik niet dat mijn belastingcenten aan de Griekse overheid worden weggegeven, maar als hiermee een tweede financiele crisis kan worden voorkomen dan mogen ze het hebben.

Reacties op dit artikel
Joop, 2010-12-01
( 0 )

Wat mij interessant lijkt is hoe we er voor staan wanneer Spanje, Griekenland en Portugal zeggen..... bedankt voor de euro maar we stappen nu uit en gaan terug naar onze oude munt.
De kruisvaarder, 2011-02-18
( 0 )

Een helder idee van je joop! Vroeg of laat stappen ALLE landen uit het Euro gebeuren.
Wie de gechiedenis kent,weet dat deze zich eindeloos herhaalt,en weet dat Europa nooit EEN is geworden,en gebleven.
Te beginnen bij Julius Cesar met zijn Romeinse Rijk.Vervolgens Karel de Grote en zijn zonen.Zijn Rijk werd na verloop van tijd opgesplitst en onder zijn zonen verdeeld,totdat er niets meer van over bleef.De Spanjaarden,Napoleon,Hitler.Al deze idioten en
machtswellustelingen meenden Europa een te maken door er over te willen heersen.Nu eens geen Rome,Madrid,Parijs,of Berlijn als as van Europa,maar voor de verandering de E. U. regering in Brussel.Brussel wil steeds meer gaan regelen en zich steeds meer interne zaken van landen gaan bemoeien.Eens komt de dag dat de Europese Landen het eens goed beu worden,of met elkaar overhoop gaan liggen door onderlinge verschillen,kwesties,zodat het ook hier weer een kwestie van tijd gaat worden voordat het idiote Europa EEN gebeuren gaat afsterven.Net als van die vele dictators die trachtten Europa te kunnen besturen vanuit hun eigen machtscentrum,maar na verloop van korte of lange tijd hun biezen konden pakken.En daarna komt onze gulden weer terug! Engeland doet bewust niet mee aan deze doldwaze kermis,en het vergaat hun goed!
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:

Auto en vervoer Computers en internet Dier en natuur Electronica Eten en drinken Financieel Hobby en vrije tijd Huis, tuin en wonen Kunst en cultuur Mens en gezondheid Mijn mening over... Muziek, Tv en films Samenleving en ontwikkeling School en studie Sport Vakantie en vermaak Wetenschap Zakelijk
      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2018 - Infoyo.nl