X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Wetenschap" en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


JIJ bepaalt de economie!

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
+2
  Goed artikel ( +2 )
  Slecht artikel ( 0 )
RSS van Ackbar Ackbar Auteur op infoyo sinds
19 September 2008


Bekijk het profiel van Ackbar
Datum: 11-05-2010
Auteur: Ackbar
Voor velen is economische groei een begrip wat wekelijks langs komt op het nieuws, in de krant of in een gesprek op de gang. Het wordt beschouwd alsof het iets is waar je niets aan kan doen. Het gaat economisch goed of het gaat economisch slecht. Echter is dit niet waar. JIJ bepaalt de economie, JIJ bepaalt of het goed gaat. Je moet het alleen wel beseffen.

Economie is psychologie

Psychologie is een heel belangrijk onderdeel van de hedendaagse economie. De economie wordt namelijk bepaald door het sentiment van de massa. Wanneer de meeste mensen denken dat het economisch voor de wind gaat, zullen deze mensen eerder geneigd zijn grote aankopen te doen en zodoende de economie te stimuleren dat op zijn beurt weer leidt tot meer omzet wat leidt tot meer investeringen etc. etc. etc. Dit fenomeen wordt de self-fulfilling prophecy genoemd.

Leugenachtige politici levert economische groei op

Een mooi voorbeeld hiervan is hetgeen politici altijd aan het eind van een regeerperiode roepen. Ineens gaat het volgens de regerende partijen economisch uitstekend en hebben zij hiervoor als regering zijnde gezorgd. Vaak blijkt echter dat, wanneer men de cijfers erop na slaat, de economie helemaal niet zo goed ervoor staat als gezegd wordt. Toch nemen de meeste mensen dit voor waar aan en zullen geneigd zijn meer te gaan besteden, grotere aankopen te doen wat leidt tot alle hiervoor genoemde gevolgen. En wat blijkt, na een tijdje gaat het inderdaad economisch goed.

Bepaal dus de economie, en help jezelf de recessie uit!

In het geval van de huidige economische crisis valt dit principe ook toe te passen, echter in een omgekeerde volgorde. Omdat bijna 3 jaar geleden teveel risico is genomen met verkeerde hypotheken is het sentiment omgeslagen. De media en politici roepen om het hardst dat we middenin een recessie zitten. Ook dit nemen we voor waar aan waardoor mensen minder financiele risico's willen lopen. Iedereen houdt de hand op de knip, en de economie bevindt zich wonderbaarlijk genoeg in een economische recessie. Nu je echter weet dat JIJ de economische groei bepaalt, simpelweg door aan te nemen of het economisch goed of slecht gaat kun je er ook iets aan doen! Benader de economie op een positieve manier en help jezelf de recessie uit!

Reacties op dit artikel
Chanai, 2010-05-11
( 0 )

Sorry Ackbar,

Grote aankopen moeten even uitgesteld worden. In tegenstelling tot jouw redenatie moet ik je hier even op de rails zetten. Een grote aankoop moet nl. gefinancierd worden. En daar zit nu de knoop! Krijg je niet voor elkaar, omdat de banken geen geld meer hebben om je te lenen. In het verleden zijn verstrekte leningen gedaan die niet meer ondergebracht konden worden. Hierdoor zijn banken erg benauwd geworden.

Mvg. Chanai
Ackbar, 2010-05-11
( 0 )

Beste Chanai,

Bedankt voor je reactie.

Precies die instelling draagt bij aan het negativisme van de economie. Mensen stellen grote aankopen uit omdat banken niks meer uit lenen. Dat banken niks meer uitlenen heeft weer te maken met het negativisme van banken over de economie en dat het fout kan gaan. Het is allemaal een zichzelf versterkende vicieuze cirkel die doorbroken moet worden.
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:

Auto en vervoer Computers en internet Dier en natuur Electronica Eten en drinken Financieel Hobby en vrije tijd Huis, tuin en wonen Kunst en cultuur Mens en gezondheid Mijn mening over... Muziek, Tv en films Samenleving en ontwikkeling School en studie Sport Vakantie en vermaak Wetenschap Zakelijk
      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2018 - Infoyo.nl