X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Wetenschap" en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


Wat is de Micro-economie?

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
+1
  Goed artikel ( +3 )
  Slecht artikel ( -2 )
RSS van jtoonders jtoonders Auteur op infoyo sinds
17 April 2008


Bekijk het profiel van jtoonders
Datum: 13-07-2008
Auteur: Jtoonders
Iedereen heeft (in)direct met de micro-economie te maken, maar voor veel Nederlanders heeft deze term nog geen duidelijke betekenis. In dit artikel wordt toegelicht wat de micro-economie is, wat er centraal staat en waar het voornamelijk mee te maken heeft.

Wat is de Micro economie?

Wat is de Micro economie? In Nederland worden besteden en investeringen van bedrijven en consumenten afzondering bestudeert, om snel en eenvoudig trends in uitgaven in inkomsten te kunnen signaleren.

De micro-economie is onderdeel van de economische wetenschap die deze uitgaven en inkomsten bestudeert. Vraag en aanbod staat centraal bij micro-economie. Een prijs komt tot stand op basis van investeringen en inkomsten, en prijzen hebben altijd invloed op het koopgedrag van de consument.

Met behulp van de micro-economie wordt geprobeerd om te verklaren welke invloed de prijs uitoefend op het uiteindelijke aan- en verkoopgedrag. Een prijs komt immers altijd tot stand via het prijsmechanisme.

Elasticiteiten bij de micro-economie

Elasticiteiten bij de micro-economie Elasticiteiten zijn erg belangrijk voor een micro-economie. Elasticiteit is in de Nederlandse economie een aanduiding voor verandering van bepaalde onderdelen binnen een specifieke markt. Hiermee wordt het effect van het aanpassen van variabelen bij vraag en aanbod gemeten, zoals het doorvoeren van een prijswijziging.

De micro-economie is eigenlijk deels een theoretische exercitie waarbij het vaststellen van elasticiteiten centraal staat. De prijselasticiteit is een voorbeeld van een elasticiteit van de vraag. Hier komt een getal uit, waarmee je conclusies kunt trekken hoe de gevraagde hoeveelheid van een product en/of dienst gaat veranderen bij het aanpassen van de prijs.

Wanneer de prijs van een nieuwe televisie stijgt met 2%, kun je met dit geval berekenen met welk percentage de vraag naar een nieuwe televisie zal gaan dalen of juist gaat stijgen. Met behulp van elasticiteiten kan dit volledig berekend worden.

De gegevens van de micro-economie worden in Nederland voornamelijk door het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) bijgehouden. Het CBS houdt bijvoorbeeld nauwkeurig bij wat een gemiddeld bedrijf per maand kwijt is aan kantoorkosten, of wat een gemiddeld gezin maandelijks uitgeeft in de supermarkt voor dagelijkse benodigdheden.

Reacties op dit artikel
Ennairam, 2010-01-28
( 0 )

Wat een vreselijke spelfouten in dit artikel, maakt het verhaal ongeloofwaardig, ik zou daar wat aan doen, ziet zo belachtelijk uit.
Mr. bean., 2012-05-31
( -1 )

We hebben hier veel van geleerd! Het maakt niet uit van de spelfouten..
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:
      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2018 - Infoyo.nl