X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Wetenschap" en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


Ontwikkelingen in de luchtvaart

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
+2
  Goed artikel ( +3 )
  Slecht artikel ( -1 )
RSS van Changy Changy Auteur op infoyo sinds
20 Oktober 2008


Bekijk het profiel van Changy
Datum: 03-12-2008
Auteur: Changy
Voor ons is het feit dat je met een vliegtuig de hele wereld rond kunt normaal. Het hoort bij ons dagelijks leven en niemand kijkt er van op. Toch is de luchtvaart een redelijk nieuwe ontwikkeling in de geschiedenis. Je hoeft maar twee generaties terug te gaan. Onze opaís en omaís kenden het begrip vliegtuig wel, maar de meesten hebben nooit een vliegtuig van binnen gezien.

De eerste ontwikkelingen

Het begin van de moderne luchtvaart kan worden gedateerd op 21 november 1783 toen een heteluchtballon met passagier een kort vluchtje maakte. Minder dan twee jaar later reisde iemand in een ballon vanuit Engeland over het Kanaal naar Noord Frankrijk. Nog een halve eeuw later waren er modellen met een propellor om de ballon meer snelheid en richting te geven.

Het eerste vliegtuig

Het eerste vliegtuig wordt toegeschreven aan de gebroeders Wright in 1903. De ontwikkelingen hierna gaan razend snel. Aan het eind van de 20-er jaren worden er al trans-Altlantische vluchten gemaakt en in de jaren 30 vervoert de Duitse Zeppelin zowel vracht als passagiers. Maar het gebruik van vliegtuigen blijft voornamelijk nog een militaire aangelegenheid.
Het tijdperk van de burgerluchtvaart en de toegankelijkheid voor het grote publiek laat op zich wachten tot na de Tweede Wereld oorlog. William Boeing, uit Seatle USA, kwam met de eerste toestellen voor commerciele vluchten. Voor passagiers vluchten worden nog steeds veel Boeings gebruikt, maar ook de Franse Airbus en de Russische Tupolev hebben een groot markt aandeel.

Organisatie

Met de komst van commerciele luchtvaartmaatschappijen wordt het netwerk van vluchtroutes gestaagd uitgebreid. Als gevolg hiervan is het nodig om een wereldwijde organisatie structuur op te zetten die alle routes controleert en de veiligheid in het voller wordende luchtruim handhaaft. Maar hierover meer in een volgend artikel.

Reacties op dit artikel
B100, 2009-09-11
( 0 )

terrible, dit stukje tekst.
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:

Auto en vervoer Computers en internet Dier en natuur Electronica Eten en drinken Financieel Hobby en vrije tijd Huis, tuin en wonen Kunst en cultuur Mens en gezondheid Mijn mening over... Muziek, Tv en films Samenleving en ontwikkeling School en studie Sport Vakantie en vermaak Wetenschap Zakelijk
      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2018 - Infoyo.nl