X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Wetenschap" en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


Vrouwen en tolerantie

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
0
  Goed artikel ( 0 )
  Slecht artikel ( 0 )
RSS van Normyo Normyo Auteur op infoyo sinds
12 November 2008


Bekijk het profiel van Normyo
Datum: 14-02-2009
Auteur: Normyo
Een Amerikaans onderzoek onder studenten, geeft een niet zo mooie uitkomst, als het om vrouwen en tolerantie ten opzichte van elkaar gaat. Vrouwen blijken negatieve informatie al snel te gebruiken om iemand te veroordelen. Waar mannen veel minder snel afwijzing kiezen als ze negatieve informatie over een man horen.

Vragen

Bij pers verslagen over dit soort onderzoeken, blijf ik altijd zitten met vragen. Bijvoorbeeld:

Wat was de uitgangspositie van de vrouwen die meededen aan het onderzoek?
Vanuit het standpunt van willekeurigheid, zullen veel wetenschappers zeggen, dat deze vraag niet van belang is. Want de kans dat je alleen maar negatieve deelnemers binnenhaalt, is minimaal als je mensen volgens het toeval toewijst.
Daar wil ik dan tegenover stellen, dat als na controle van de instelling van je onderzoeksobjecten blijkt dat 90% van de vrouwelijke respondenten een negatieve instelling hebben, dan is deoorzaak van de uitkomst van het onderzoek, niet een gevolg van het vrouw zijn, maar de negatieve instelling.

Hoe komt de negatieve instelling van de vrouwen van tot stand?
Zijn vrouwen negatief van zichzelf of wordt het hun aangeleerd. De grootste kans is dat vrouwen negatief worden gemaakt. Zo hebben veel leerkrachten in het onderwijs de neiging om jongens anders te behandelen dan meisjes. Meisjes worden vaak als ongeschikt gezien om sterk cognitieve vakken te leren als wiskunde en natuurkunde. Daarnaast krijgen meisjes in het onderwijs ook een negatief beeld van vrouwen gepresenteerd. In het basisonderwijs geven vrouwen vooral les in de onderbouw en de lagere groepen, terwijl de mannen vaak de bovenbouw doen en de laatste groep. Die mannen zijn dan vaak ook nog de directeur van de school. Verder wordt meisjes van jongsaf aan geleerd om vooral naar anderen te luisteren en het eens te zijn met anderen. Terwijl jongens geleerd wordt om zelfstandig te zijn en voor zichzelf op te komen. Het gevolg van zo'n opvoeding voor vrouwen is natuurlijk, dat ze bij negatieve informatie heel goed begrijpeen, dat om bij de groep te kunnen blijven horen ze die negatieve informatie moeten oppakken en gebruiken om een negatief oordeel te vormen. Dat is toch wat een negatieve boodschap implicieert. Want waarom zou je anders negatieve informatie verstrekken?

Wat was de negatieve boodschap?
En
Wat was het negatieve aan de boodschap?
En
Kregen de mannen dezelfde negatieve boodschap als de vrouwen?
Deze vragen liggen in elkaars verlengde. Want pas als je weet waarom iemand een ander gaat veroordelen, kun je bepalen of iemand negatief is. Want sommige mensen hebben zulke slechte ervaringen met anderen, dat de minste of geringste negativiteit in een boodschap leidt tot afwijzing. Die afwijzing is dan vooral bedoeld om niet meer geconfronteerd te worden met negatieve ervaringen. Wat overigens ook duidelijk maakt, dat de vorige negatieve ervaringen nooit werden verwerkt en vooral nooit echt werden doorleefd.
Ook is het belangrijk om te weten wat er negatief was aan de boodschap. Want misschien vinden mannen een boodschap die vrouwen negatief vinden, wel gewoon leuk om te weten overeen ander. Terwijl vrouwen zo'n boodschap gebruiken om een oordeel te kunnen vormen over de ander. In die zin is de derde vraag dus belangrijk. Want als mannen en vrouwen dezelfde boodschap krijgen, maar mannen vinden die helemaal niet negatief, dan krijg je natuurlijk een heel andere uitkomst, dan wanneer je je negatieve boodschap afstemt op wat iedere groep als negatief beoordeeld.

Conclusie

Je kunt dus gerust stellen, dat de conclusie dat vrouwen negatiever zijn over andere vrouwen, dan mannen over andere mannen, pas op te houden is als duidelijk is waar die conclusie op gebaseerd is.

En die conclusie is dan weer typisch mannelijk. Mannen wordt geleerd om op alles kritiek te hebben. Ze moeten hun individualiteit en zelfstandigheid bewijzen en bevechten. Ze moeten succesvol zijn en dat betekent bovenin de hiŽrarchie van de groep terecht komen. Terwijl vrouwen juist geleerd wordt om hun positie te realiseren, door aan te klampen met de meest succesvolle man.

Mijn uiteindelijke vraag is:
Hoe gaan we vrouwen leren om te gaan met negatieve informatie, zodat ze er voordeel van hebben? Want iedere keer je schepen achter je verbranden betekent dat je uiteindelijk niet meer terug kunt. Dat is misschien handig als je mensen wilt motiveren om te vechten. Maar in onze huidige maatschappij hoef je toch niet echt meer te vechten, daarvoor zijn we als soort te succesvol.


Reacties op dit artikel
Liefie, 2011-03-08
( 0 )

Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:

Auto en vervoer Computers en internet Dier en natuur Electronica Eten en drinken Financieel Hobby en vrije tijd Huis, tuin en wonen Kunst en cultuur Mens en gezondheid Mijn mening over... Muziek, Tv en films Samenleving en ontwikkeling School en studie Sport Vakantie en vermaak Wetenschap Zakelijk
      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2018 - Infoyo.nl