X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Wetenschap" en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


Slaapverlamming

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
+3
  Goed artikel ( +3 )
  Slecht artikel ( 0 )
RSS van Tries Tries Auteur op infoyo sinds
13 Januari 2010


Bekijk het profiel van Tries
Datum: 22-03-2010
Auteur: Tries
Heel veel mensen krijgen hier wel een keer mee te maken, maar wat is slaapverlamming nou precies. Wat is de oorzaak en wat  zijn de symptomen?

Algemeen

Slaapverlamming wordt in de medische wereld ook wel slaapparalyse genoemd en het is een parasomnie. Iedereen heeft er 's nachts last van, Het is namelijk een normale lichaamsfunctie omdat je hersenen motorische activiteit voorkomen. Zo wordt er voorkomen dat je de handelingen die je in je droom uitvoert, dat je deze in het echt ook gaat uitvoeren en dat jezelf niet bezeert als je in de REM-slaap komt. Het wordt alleen een probleem als je je ervan bewust bent dat je je niet kunt bewegen.

Symptomen

Iedereen ervaart een slaapverlamming anders, maar sommige symptomen zijn identiek:
  • Duurd 1 tot 5 minuten, soms langer.
  • Je niet kunnen bewegen, ledematen voelen zwaar
  • Geluiden horen die er niet zijn
  • Levendige hallucinaties ervaren
  • Een druk op je borst voelen alsof er iemand op je borst zit
  • Angstig gevoel
  • Zweverig gevoel, alsof je uit je lichaam zweeft
Veel mensen ervaren een slaapverlamming alsof er zich een entiteit in de kamer bevind. Soms zien ze deze ook.
Anderen kunnen dit ervaren als een ontvoering door aliens, of een uittreding uit het lichaam.

Oorzaak

Het is niet precies bekend wat de oorzaak is van slaapverlamming, maar de theorie luidt dat deze veiligheidsmaatregel in de hersenen zijn ingebouwd. Om zo te voorkomen dat mensen naar hun dromen gaan handelen.

Mensen met een circadiaanse ritmestoornis kunnen gevoeliger zijn voor slaapverlamming. Een paar nachten niet slapen of chronische stress kunnen slaapverlamming beÔnvloeden. Ook mensen met een paniekstoornissen of die depressief zijn hebben een verhoogd risico op slaapverlamming.

Mocht u vaker last hebben van slaapklachten, dan kunt u zich laten nakijken door een neuroloog. Die zal gaan kijken of er iets afwijkends is wat de slaapklachten veroorzaakt.

Reacties op dit artikel
Dit, 2010-04-02
( +1 )

Ik heb dit nu al circa 5 maanden en dan in de ochtend nadat ik ben wakker geworden. Ik heb er soms veel last van en soms wat minder, bijvoorbeeld een paar dagen helemaal niet en dan iedere ochtend 5 of 6 keer. Het is ontzettend eng en ik geloof er echt in dat er ook daadwerkelijk iets in de kamer is. Wanneer ik mij hiervan bewust wordt raak ik automatisch bang en dan komt het in mijn lichaam. Ik kan niets doen en wil om hulp roepen. Ik heb een keer gehad dat ik in mijn hoofd zei "Ga weg, je bent hier niet welkom" en dat een mannelijke stem tegen mij terug zei "Dat kan niet, ik moet hier werken". Wat dat te betekenen heeft weet ik ook niet, maar ik vind het vooral heel vervelend. Het zorgt er ook voor dat ik niet voldoende slaap krijg.
Wanneer ik een aanval achter de rug is dan ben ik zo ontzettend moe dat ik niet op kan staan en daarom weer in slaap val en ja hoor, dan komt er weer een aanval..
Ik weet pas sinds vandaag dat dit "slaapverlamming" heet en ik ben blij dat ik dus toch niet de enige ben.
Ik heb vandaag dan ook wat over de wetenschappelijke theorie gelezen, maar ik moet zeggen dat ik dat toch niet echt geloof. Het hoeft namelijk niet perse te komen wanneer ik net wakker ben en nog in mijn REM slaap zit. Soms lig ik namelijk al een tijdje wakker in bed voordat het komt. Er is eigenlijk geen touw aan vast te knopen. Ook weet ik altijd voordat het gebeurt dat er iets in mijn kamer is dat in mij wil komen. Wanneer dat gebeurt voel ik mijn lichaam tintelen en ruisen en voelt het heerlijk om je "mee te laten nemen" al moet ik daar altijd heel hard voor vechten om er toch bij te blijven en ook bij mijn lichaam te blijven.

Ik heb geen idee hoe ik hier vanaf kom, maar ik hoop dat er snel een remedie wordt gevonden!
Danny, 2010-06-16
( +2 )

Ik heb ook vaak slaapverlammingen, dit is een normale functie van het lichaam, alleen dat gene wat jij zegt over iets of iemand die in de kamer is heb ik niet, lijkt me eerder een geest of iets dergelijks.. Familieleden van me hebben dat ook gehad maar die zijn er vanaf sinds ze tot geloof in Jezus zijn gekomen.. bidden is m'n enige nuttige advies dat ik kan geven de eerstvolgende keer dat je zo'n enge aanval heb.
groetjes
Jawel, 2010-07-08
( +1 )

Heh, ikzelf heb er ook al een lange tijd last van. En het is elke keer wel iets anders.. Wat wel hetzelfde is, is dat mijn deur zoiezo open staat. Ik iets/iemand de trap op hoor komen lopen, en het m'n kamer binnenkomt lopen. Het is een soort zwarte schim, meer kan ik er niet van maken. Ikzelf kan totaal niet bewegen maar doe altijd m'n best. Ook voel ik soms een rare energie op de drukken, en een raar geluid in m'n hoofd, en op dat moment kan ik niks meer. Ik word meestal zwetend wakker en uitgeput.

Het hele verhaal dat het een demoon of geest is vind ik onzin. En voor mij zal bidden ook geen oplossing zijn. Vind het goed dat het voor sommige mensen helpt, ik zoek m'n oplossing wel ergens anders.
Anna, 2010-07-20
( +2 )

Ik heb in de afgelopen jaren al vaker slaapverlamming meegemaakt. Het begon toen ik 15 was: ik lag in bed, viel in slaap en hoorde ineens mijn moeder en broer op de gang praten. Ik was klaarwakker, maar mijn lichaam sliep! Ik kon me niet bewegen. Daar werd ik heel bang van. Ik heb toen zo een heel klein kinderlampje wat je in het stopcontact stopt in het stopcontact gestopt. Het gekke is, en dat las ik ook op meerdere websites, dat je je ogen wel kunt bewegen. Als ik weer zo een aanval had, herinnerde ik me het lampje, deed ik met heel veel moeite mijn ogen open en keek naar het lampje (met Bert van Bert&Ernie) erop. Dit stelde mij heel erg gerust, de angst verdween en ik kon weer verder slapen.
Anna, 2010-07-20
( 0 )

Ohja en volgens mij heeft slaapverlamming een functie: je onderbewuste wil je met alle kracht iets vertellen dat je in je wakkere dagelijkse leven heel ver weg stopt. Als we slapen zijn we zo puur en open dat dit de kans is van je onderbewuste om je iets duidelijk te maken. Toelaten, er letterlijk mee in gesprek gaan, de angsten er gewoon laten zijn (en ik zeg gewoon, maar dat is natuurlijk niet zo makkelijk) is volgens mij de enige oplossing. Het zit allemaal in ons, de enige weg is er vrienden mee worden.... Mediteren kan je hier volgens mij mee helpen. Ook bijvoorbeeld de Big Mind Big Hart methode van zenmeester Genpo Roshi kan werken. met deze methode kun je in gesprek gaan met bijvoorbeeld de stem van de Slaapverlamming. Iemand die je misschien kan helpen is Atalwin Pilon van Basicgoodness: www.basicgoodness.com. Hij heeft mij erg geholpen!
Paulina, 2010-09-15
( +2 )

Hallo wat ben ik blij met deze site! Gisteren heeft iemand mij eindelijk verteld dat wat ik altijd hebt geprobeerd te omschrijven slaapverlamming heet.Ik durfde buiten mijn man dit nooit tegen iemand te vertellen omdat ik bang was dat ze mij voor gek zouden verklaren.Ik heb hier al jaren regelmatig last van,ben absoluut geen zweefster,en sta met beiden benen op de grond.Ook ben ik gelovig en bid dus elke dag ,en ook voor het slapen gaan,en wat schetst mijn verbazing...tijdens het bidden overkomt het mij zelfs,dat ik plotseling voel dat er iets aan mij trekt,zo omschrijf ik het altijd maar.Ik ervaar het ook als iets buitenaards,kwaad enz.Bang uitgevallen ben ik echt niet,maar dit ervaar ik telkens weer als heel beangstigend.Uit alle macht probeer ik mij te bewegen maar dat lukt niet,ook schreeuwen niet,en als er dan al eindelijk geluid uitkomt hoor ik mijzelf als een soort demoon geluid uitbrengen waar mijn man zich dood van schrikt en mijn tot grote opluchting aanstoot.Nu ik hem verteld hebt wat ik meemaak begrijpt hij het,en gaan wij samen het bed uit daarna en even een sigaretje roken als ik dan weer gaat slapen gaat het wel weer.Ik heb vreemde dingen meegemaakt maar nooit een schim of iemand gezien,ik wilden ook de confrontatie aangaan en zei ok,kom maar en vertel mij wat je wilt,maar niets dus .Ik ben niet gauw van mijn stuk te brengen,maar dit blijf ik doodeng vinden en ik hoop dan ook dat hier snel iets op gevonden word,of een oorzaak iig.
Paulina
Sabine, 2010-12-15
( 0 )

Hier mijn ervaring en iets wat ik bij geen van jullie nog gelezen heb.
Ook ik hallucineer(beschrijf het maar even zo) maar dat ik niet altijd het geval.
Ik voel vaak al aankomen dat ik verlamt ga raken,ik ben vaak wel erg moe op dat moment.
Ik val langzaam in slaap en plotseling voel ik een heel drukkend gevoel in mijn hoofd(echt alsof je hoofd wil knappen) ik wil daar uit dus probeer me te bewegen maar dat gaat dus niet.
Het duurt enkele seconden,ik heb daar later ook geen hoofdpijn van,op het moment zelf voel ik ook geen pijn.Ik ben ook volledig bij bewust zijn(ik hoor bijv. de tv of radio of mijn partner snurken..;-)
Soms gaat het gepaart met vreemde stemmen of iemand die me kwaad wil aan doen.
Met name dat drukkend gevoel en het al aan voelen komen lees ik nergens.
Ik vraag me af of iemand dit herkent?
Ik heb er al zo'n jaar of 15 last van en soms enkele nachten achter elkaar(en meerdere keren tijdensdenacht) en soms weken niet.

Ben benieuwd naar reacties
Latischa, 2011-07-01
( +1 )

Ik heb dit exact hetzelfde gehad vroeger, ik was ong 5/6 jaar.
ik woonde nog bij mijn ouders thuis.
(mijn verleden was niet zo lekker) elke nacht als ik naar bed moest was ik heel erg bang. op een of andere manier mocht ik geen geluid maken. geen onverwachte bewegingen of schreeuwen. ik bleef dus elke nacht zo lang mogelijk op.
als ik uiteindelijk een beetje kon slapen, had ik vaak het gevoel dat er iemand was die naar me keek, ik wist het gewoon als jong meisje. als ik dieper in slaap viel kwam het naar me toe, ik leek op dat moment klaar wakker, en gilde dan. maar als ik gilde kwam het harder naar me toe storme ik zag toen echter een groot licht als of er een trein op je afkwam, ik dook altijd diep in mijn dekens en als het bij me was leek er een groote donder door me lichaam heen te gaan. elke nacht kwam dit weer, ik werd steeds banger om te gaan slapen.

ook heb ik een soort gelijke ervaring meegemaakt maar dan niet om bang voor te zijn.
ik droomde vroeger vaak hetzelfde, altijd dat er een brand zou zijn, dat me pa en ma me in de steek lieten en een onbekende me eruit hielp.
dit is echter ook uitgekomen. ik kan me nog heel goed herrinnere dat het eigelijk me eige schuld is. ik moest naar bed en ik slaapwandelde in die tijd veel, ik had een doek om een verwarming heen gelegt. ging naar bed. en droomde weer. ik schrok wakker vanwege de brand, (ik denk dat ik wakker was) ik had een klein wastafeltje op mijn kamer en uit paniek begon ik te gooie met water, het vuur was overal, opgevement stopte ik. ik kon me niet bewege niet schreeuwe niets, ik had het gevoel dat ik zweefte het voelde fijn. alsof iemand me droeg. ik wilde weg. het was een opluchting. iemand vertelde mij dat ik moest blijven om te leren. een voorbeeld moest zijn. ik viel op de grond als het ware. en vanaf dat moment weet ik niets meer. dat ik buite stond met me vader die heel erg overstuur was. dit is me leve lang blijve achtervolge.

ik ben er zeker van dat dit een geest was. en ik heb opgezocht wat dat kan zijn uit mijn eerste verhaal, ik denk dat er vroeger mense ondergedoke zaten in dat huis, uit de oorlog, en daarom ik geen geluid of beweging mocht maken.
toen ik was verhuist is dit ook afgelopen.
Nathalie, 2012-01-30
( 0 )

Ik ben een studente van 20 jaar.

Ik heb al langer slaapproblemen,soms psychoses als ik wil gaan slapen.

Maar nog nooit eerder heb ik last gehad van slaapverlammingen.

Tot een paar maanden geleden ik het opeens kreeg.
Die nacht lag ik op mijn buik en voelde ik een grote druk in mijn rug en nek,plus hijgend geluid in mijn nek.ik sprong wakker en ik wist niet goed wat me overkwam.ik rollde me op in een bolletje en heb heel die verdere nacht niet geslapen.

Tweede keer moest ik naar de dokter en ik viel in slaap in de middag.
Ik zag naar de kamer ,dacht dat ik wakker was,probeerde me om te draaien,voelde dat ik omgedraaid was,maar toch bleef ik nog languit liggen op mijn rug.
Ik heb het nadien aan de dokter verteld,maar die verklaarden me zot omdat ze het niet begreep. Bij huisartsen moet je voor zulke dingen niet op rekenen dat ze begrip zouden tonen.

Derde keer s'nachts kon ik me niet bewegen,ik voelde drukkende aanrakingen en strelingen aan mijn benen en armen en ik zag aliens,demonen en al wat eng was,ik was nadien wakker en viel trg in slaap,trg verzonk ik in een slaapverlamming en werd ik uit mijn bed getrokken naar beneden en zag weer aliens,die me van heel dichtbij bekeken en gruwelijk lachtten en hijgden!

Elke keer nu dat ik ga slapen heb ik schrik dat ik er weer in verzeil.
Vind het zo eng en het word alsmaar erger en enger.
ik zit daar lang in,eens ik mijn ogen open heb gedaan,durf ik ze niet meer te sluiten omdat ik van tevoren af weet dat ik terug een slaapverlamming ga hebben.

Gisteren nacht had ik het weer,en ditmaal trilde heel mijn lichaam heel erg,ik schokkte maar kreeg het niet onder controle gepaard met hevige wind rond mijn oren.

Ik wil me eens laten nakijken bij een neuroloog,want begrijp niet dat ik het zomaar opeens heb gekregen.
Nathalie, 2012-01-30
( +1 )

Ik ben een studente van 20 jaar.

Ik heb al langer slaapproblemen,soms psychoses als ik wil gaan slapen.

Maar nog nooit eerder heb ik last gehad van slaapverlammingen.

Tot een paar maanden geleden ik het opeens kreeg.
Die nacht lag ik op mijn buik en voelde ik een grote druk in mijn rug en nek,plus hijgend geluid in mijn nek.ik sprong wakker en ik wist niet goed wat me overkwam.ik rollde me op in een bolletje en heb heel die verdere nacht niet geslapen.

Tweede keer moest ik naar de dokter en ik viel in slaap in de middag.
Ik zag naar de kamer ,dacht dat ik wakker was,probeerde me om te draaien,voelde dat ik omgedraaid was,maar toch bleef ik nog languit liggen op mijn rug.
Ik heb het nadien aan de dokter verteld,maar die verklaarden me zot omdat ze het niet begreep. Bij huisartsen moet je voor zulke dingen niet op rekenen dat ze begrip zouden tonen.

Derde keer s'nachts kon ik me niet bewegen,ik voelde drukkende aanrakingen en strelingen aan mijn benen en armen en ik zag aliens,demonen en al wat eng was,ik was nadien wakker en viel trg in slaap,trg verzonk ik in een slaapverlamming en werd ik uit mijn bed getrokken naar beneden en zag weer aliens,die me van heel dichtbij bekeken en gruwelijk lachtten en hijgden!

Elke keer nu dat ik ga slapen heb ik schrik dat ik er weer in verzeil.
Vind het zo eng en het word alsmaar erger en enger.
ik zit daar lang in,eens ik mijn ogen open heb gedaan,durf ik ze niet meer te sluiten omdat ik van tevoren af weet dat ik terug een slaapverlamming ga hebben.

Gisteren nacht had ik het weer,en ditmaal trilde heel mijn lichaam heel erg,ik schokkte maar kreeg het niet onder controle gepaard met hevige wind rond mijn oren.

Ik wil me eens laten nakijken bij een neuroloog,want begrijp niet dat ik het zomaar opeens heb gekregen.
Anne-lotte, 2012-02-08
( 0 )

Hallo allemaal,
ik ben een meisje van 17 jaar!
Ook ik ken het probleem.
Het begon eerst zo af en toe. Ik werd in de nacht wakker en ik kon me niet bewegen of het gebeurde vlak voor dat ik in slaap viel. Echt het gevoel of dat iemand je iets aan wilde doen, niet kunnen bewegen, niet kunnen praten (en vooral schreeuwen want dat probeer ik altijd) personen zien op je kamer erg beangstigend. Ook heb ik wel eens dat ik dan uit m'n bed zweef? (voor m'n gevoel dan tenminste)
Eerst was het in vlagen, iedereen zei dat het een nachtmerrie was. Op een gegeven moment ben ik met licht aan gaan slapen. Ik was echt in een vicieuze cirkel geraakt en stelde het slapen zo lang mogelijk uit. Uiteindelijk heeft mama dit voorgelegd op haar werk. ( ze werkt bij een huisartsenpraktijk) Die hebben mij doorverwezen naar een soort psycholoog die gespecialiseerd was in slaapstoornissen. Hier heb ik een aantal gesprekken gehad, ze dacht dat het kwam dat ik ;s avonds teveel aan het tobben was over vanalles en nog wat. Ik heb in die gesprekken eigenlijk een beetje alles op tafel gelegd wat me bezig hield. Opzich niet vervelend maar ik merkte dat dit niet de oorzaak was dus ben ik er mee gestopt. Het was even weg maar na een tijdje kwamen de aanvallen weer terugzetten. Ik had het bijvoorbeeld ook als ik eventjes een kwartiertje onder de zonnebank ging liggen!
Morgen heb ik een afspraak met de neuroloog. Ik ben door mijn huisarts doorverwezen. Waarschijnlijk krijg ik dan meer informatie, ik zal proberen zoveel mogelijk van het gesprek van morgen hier te plaatsen zodat jullie er ook meer van weten! De neuroloog met wie ik morgen namelijk een gesprek heb is bekend met het verschijnsel. Er zal waarschijnlijk niet echt een oplossing zijn maar ik denk dat het wel voor rust kan zorgen als je weet wat er nou precies gebeurd tijdens zo'n slaapverlamming en weet waarom je al die rare hallucinaties en verlammingen krijgt :) Ik zal m'n best doen zoveel mogelijk informatie te krijgen!

liefs
Jacqueline, 2012-03-14
( 0 )

Ik ben een vrouw van 50 jaar. Drie manden geleden kreeg ik mijn eerste slaapverlamming. Ik werd wakker maar kon niet bewegen en ook niet praten. Ik ben dus naar het ziekenhuis gegaan. Daar werd mij verteld dat ik een Tia had. Nu zit ik aan de medicijnen, terwijl het geen Tia was. Heb het ernaar nog 2 keer gehad. Jeetje, wat voel je je op dat moment machteloos, en bang. En die huisartst van mij heeft er nog niet van gehoord.
Anne-lotte, 2012-04-27
( 0 )

Klopt mijn huisarts wist er ook bijna niks van!
Ik ben naar de neuroloog geweest nou dat was echt niet fijn. Die man deed net of ik voor een scheet kwam in plaats van iets waar ik gewoon veel last van heb.
Het hoorde in het rijtje thuis van slaapwandelen en tandenknarsen.. alleen is dit gewoon een hele vervelende. Ik moest het als iets interessants ervaren? Ja als dat lukte was ik er niet meer naar een neuroloog gegaan..Hij kon me slaappillen voorschrijven maar dit vond ik geen optie want ik wil niet de rest van m'n leven aan die dingen vastzitten! Hij wilde me wel onderzoeken maar zei dat er toch niks uit zou komen.. Dus ik ging een beetje teleurgesteld naar huis!
Christyna, 2012-05-07
( 0 )

Ook kom er nu pas achter, via een vriendin en dat wat er over gelezen heb, dat ik als
kind ook al slaapverlammingen had, in de waak-slaaptoestand, met de ogen open, lag
ik als versteend in bed, dan ging de slaapkamerdeur open, steeds verder, de houten vloer begon griezelig te kraken, en dan zag ik aan het einde van de slaapkamer drie echte heksen in een kring dansen, zwarte punt hoeden met zwarte doeken erover en
lange zwarte jurken. De armen in de lucht met kromme lange vingers maakten ze rare
gebaren en stootten dan krijsende geluiden uit. Als ik in mijn grote angst mijn stem terug kreeg, riep ik heel luid ''papa'', maar als hij dan boven kwam en het licht aan deed
dan waren ze verdwenen en ik lag dan te baden in het zweet. Dit heeft een lange tijd elke avond geduurd, ik was dan ook een erg angstig kind, Bovendien was ik veel aan het
slaapwandelen, liep over naar toe, naar buiten en werd ook regelmatig bovenaan de trap
wakker, waar ik begon te roepen en mijn vader me zachtjes wakker maakte en naar bed
bracht. Verder de regelmatige dromen, dat ik ook bovenaan de trap zat, naar beneden
viel en dan met een klap in bed terecht kwam en opgelucht wakker werd.

Een paar jaar geleden, dat realiseer ik me ook nu pas, had ik midden een dramatische
periode in mijn leven. Ik zat op een avond heel lang afwezig op een slaapkamer, niets
drong meer tot me door, was niet aanspreekbaar, was steenkoud geworden. Op gegeven
moment ben ik met veel moeite nog in bed gaan liggen. Ik begon steeds verder af te koelen en kon mij niet meer bewegen, bovendien voelde ik het leven uit mij weg glijden
mijn hart begon steeds langzamer te kloppen en ik kon niet meer roepen, al die functie''s
werden uitgeschakeld. Toen werd ik door een donkere tunnel gezogen en in de verte zag
ik licht, voelde dat mijn hart op hield met kloppen, mijn hersens werkten nog, ik kreeg
een ingeving over mijn zoon, die met iets nieuws bezig was, dus dacht ik dat wil ik nog beleven, plotseling kon ik met een schok de adem oppakken, mijn hart begon weer op gang te komen, ik werd terug uit die lange tunnel gezogen en dacht"ik leef weer".
Verder kon ik lange tijd (hoe lang?) nog niets bewegen, ik bleef steenkoud, na lang probe-
ren door te ademen, begon ik wat warmte te voelen, nog veel later kon ik de armen wat
bewegen, heb na lang proberen op de muur geklopt, op de deur, uiteindelijk heeft iemand iets gehoord, en bij mij gekomen, maar ik kon nog steeds niet praten en zakte
dan weer weg. Toen is er een arts bij mij gekomen, het enigste wat ik me nog vaag heb
horen zeggen, "voor zoiets wil ik niet geroepen worden". Hij heeft niet eens de moeite
genomen om me te onderzoeken, terwijl ik voor mijn gevoel, daar door stress en
uitputting daar bijna was dood gegaan. ( Dus eigenlijk was het een bijna-dood ervaring) en geen slaapverlamming. De "Arts" is zonder een hand uit te steken vertrokken. Dit
zijn schandelijke toestanden
Ik ben benieuwd naar andere ervaringen, wat mijn beide belevingen betreft.
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:

Auto en vervoer Computers en internet Dier en natuur Electronica Eten en drinken Financieel Hobby en vrije tijd Huis, tuin en wonen Kunst en cultuur Mens en gezondheid Mijn mening over... Muziek, Tv en films Samenleving en ontwikkeling School en studie Sport Vakantie en vermaak Wetenschap Zakelijk
      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2018 - Infoyo.nl