X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Wetenschap" en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


Een blik op de aarde

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
+1
  Goed artikel ( +1 )
  Slecht artikel ( 0 )
RSS van Berto Berto Auteur op infoyo sinds
18 November 2009


Bekijk het profiel van Berto
Datum: 11-01-2011
Auteur: Berto
De aarde is een van de negen planeten die ons zonnestelsel rijk is. Alles wat we beleven (kortom al onze zintuiglijke waarnemingen) gebeurt op onze aardbol. Alleen die paar ruimtereisjes die zijn geschied hebben niet op onze aardbol plaatsgevonden (op de start na dan) maar misschien hadden ze er wel een hele mooie kijk op moeder aarde.

De aarde in een notedop

Berekeningen wijzen uit dat de aarde al zoīn 4,57 miljard jaar bestaat en is toen ontstaan uit een wolk van gas, stof en puin. Ongeveer 1 miljard later is het leven op onze planeet begonnen maar toen was de mens er nog lang niet. Momenteel wonen er al bijna 7 miljard mensen op de aarde. Naast de mens komen hier nog miljoenen andere organismen voor. Hoogstwaarschijnlijk is de aarde de enige planeet in ons zonnestelsel waar leven te vinden is.
Vanuit de ruimte bekeken is de aarde vooral blauw van kleur. 71% van het aardoppervlak is namelijk water in de vorm van zeeŽn en oceanen en ongeveer 29% van het aardoppervlak bestaat uit vaste land als bossen, dorpen en steden, woestijnen en ijs. Water is essentieel voor al het leven wat hier op aarde voorkomt. Wat ook essentieel is voor het leven hier is de dampkring of atmosfeer die om de aarde heen zit in de vorm van een dikke luchtlaag. Behalve zuurstof bestaat de dampkring ook uit stikstof. Deze damkpring verspreidt de warmte en het licht voor ons ook op een goede manier en daarom is er hier over het algemeen een redelijk aangename temperatuur in tegenstelling tot bijvoorbeeld de maan.
Als de aarde wat dichterbij of verderweg van de zon had gestaan was het hier totaal onbewoonbaar geweest qua klimaat. Kijk eens naar Venus wat een kokende ketel is of kijk naar Mars of de manen van Jupiter waar het zo ongelovelijk koud is.
De omtrek van de aarde is ongeveer 40075 kilometer en een beetje en de diameter is ongeveer 12756 kliometer. De aarde draait door de ruimte met een gigantische snelheid van 30 kilometer per seconde. Het licht is zo snel dat het 8 rondjes om de aarde kan maken in 1 seconde. 
Door de aantrekkingskracht van de maan en de getijden stabiliseert de hellingshoek van de aardas steeds meer. Dit zorgt ervoor dat de draaiing (rotatiesnelheid) van de aarde langzaam afneemt. Het schijnt dat ook aarbevingen hier enige invloed op hebben.
De Chinese muur is het enigste bouwwerk wat te zien is vanuit de ruimte. En dat is ook logisch want dit bouwwerk is duizenden kilometers lang.

Reacties op dit artikel
Methodist269, 2012-06-18
( 0 )

En nu ,wat als de rotatie afneemt, wat gebeurd met ons bewustzijn als de vaste rotatie van de wereld afneemt.

Nou goed misschien heeft dit helemaal niks te maken met waar jij mee bezig bent geweest, maar die vraag kwam in mij op.

Leuke informatie altijd dingen over de aarde of het heelal.

Dus ik zou zeggen gaat zo door.

Misschien is het leuker als je het in een verhaal verteld, dus vanuit jouw mening en visie op deze onderwerpen.
Verder heel leuk om gelezen te hebben one love

Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:

Auto en vervoer Computers en internet Dier en natuur Electronica Eten en drinken Financieel Hobby en vrije tijd Huis, tuin en wonen Kunst en cultuur Mens en gezondheid Mijn mening over... Muziek, Tv en films Samenleving en ontwikkeling School en studie Sport Vakantie en vermaak Wetenschap Zakelijk
      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2018 - Infoyo.nl