X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Wetenschap" en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


De hoogste bergen van Nederland

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
0
  Goed artikel ( 0 )
  Slecht artikel ( 0 )
RSS van Berto Berto Auteur op infoyo sinds
18 November 2009


Bekijk het profiel van Berto
Gerelateerde artikelen Saba, the Unspoiled Queen.
Datum: 03-02-2011
Auteur: Berto
In dit artikel komen de hoogste bergen van Nederland aan bod al zijn ze in verhouding maar heuvels. De hoogste berg van Nederland†ligt vanaf 11 oktober 2010 eigenlijk niet meer in Nederland maar op het eiland Saba. Dit is de†Mount Scenery en is 877 meter hoog en is daarmee hoger dan de bergen hier in Nederland. Deze berg wordt nu meegeteld omdat er een veranderende status van de overzeese gebiedsdelen is opgetreden en daarom nu echt Nederlands grondgebied is. Nu volgen de bergen in Nederland.

Vaalserberg

Vaalserberg De Vaalserberg heeft een hoogte van 322,7 meter boven NAP en werd vroeger de Hubertusberg genoemd. Deze berg vindt u in het uiterste zuiden van Zuid-Limburg bij het dorpje Vaals. Op de top is het drielandenpunt (Nederland, BelgiŽ en Duitsland) en van hieruit hebt u een prachtig uitzicht over de omgeving. Bij het drielandenpunt kan ook lekker worden gegeten en gedronken. Er is een groot doolhof en u kunt hier prachtig wandelen of fietsen in de bossen.

Vrouwenheide

Vrouwenheide Deze berg ligt ten zuiden van het dorp Ubachsberg (gemeente Voerendaal) en steekt 216 meter boven NAP uit. Deze berg maakt deel uit van het Eiland van Ubachsberg. Er staat namelijk ook een monumentale windmolen op en een zeer bekend monumentaal gebouw en heet de Bernardushoeve. Dit gebouw is een bekende rustplaats voor de vele wielrenners, wandelaars en Mergelandrouterijders die hier langskomen. Men dacht heel lang dat dit het hoogste punt van Nederland was omdat vanaf de top er over de Vaalserberg kan worden gekeken.

Sint-Pietersberg

Sint-Pietersberg De Sint-Pietersberg is een heuvelplateau en ligt onder Maastricht tot over de grens met BelgiŽ bij het Luikse stadje Wezet en meet in totaal zoīn 8 kilometer. Deze berg is op het hoogste punt 107 meter hoog en ligt in een unieke streek. Dit kalkmassief is gelegen bij diverse forten, kastelen, beekjes, een prachtige natuur en bij vele pittoreske dorpjes. De Sint-Pietersberg wordt omringd door de rivieren de Jeker en de Maas. Onder de Sint-Pietersberg ligt een labyrint van mijngangen waar vroeger veel mijnwerkers hun brood verdienden.

Torenberg

Torenberg De Torenberg is 107 meter hoog en ligt nu eens niet in Zuid-Limburg maar ligt in de gemeente Apeldoorn (Gelderland). Het is een prachtig en uniek natuurgebied aan de rand van de Veluwe en ligt ten westen van Hoog Soeren, ten noorden van de Amersfoortseweg. Op weg naar de top van deze heuvel komt u vast veel wielrenners tegen. Het maximaal stijgingspercentage is namelijk 5,1%. Eigenlijk is dit niet het hoogste punt van Gelderland. Dat is namelijk in het Rozendaalse Veld, ten noorden van Rheden te vinden en ligt 110 meter boven NAP.

Overige bergen Nederland

Nummer 5 in de lijst is de berg de Imbosch en ligt ook in Gelderland en is 102 meter hoog. De rest van de bergen zijn minder dan 100 meter hoog. De Hoenderberg in Gelderland komt op de 6e plaats en is 96 meter hoog. De Hettenheuvel (Gelderland) is 93 meter hoog en komt op de 7e plaats. Nummer 8 op de lijst is de Tankenberg (Overijssel/Twente) en ligt 85 meter boven NAP. Berg nummer 9 is de Kifsberg (Limburg) en ligt 81 meter boven NAP. De laatste in dit overzicht is nummer 10 en is de Keurvorstenheuvel (Gelderland) en is 80 meter hoog.
Nog leuk om te vermelden is dat de duinen bij Schoorl (Noord-Holland) toch nog 56 meter boven NAP uitsteken. En bij Utrecht ligt de Amerongse berg van 69 meter hoog. Zo zijn er nog meer heuvels in Nederland te vinden. Maar voor de echt hoge bergen moet u toch echt in het buitenland zijn.
De berg the Quil op Sint Eustatius is 601 meter hoog en is na de eerder genoemde berg de Mount Scenery de een na hoogste berg van Nederland omdat ze dus officieel sinds 2010 tot Nederlands grondgebied zijn verklaard maar zijn dus niet meegenomen in deze top 10.

Reacties op dit artikel
Uy8qwe, 2013-01-21
( 0 )

Gelegen in Zuid-Limburg aan de toeristische Mergellandroute ligt het unieke plateau van Heijenrath tussen Geul en Gulpdal. Heijenrath ligt op een hoogte van 220 meter en is het op één na hoogste punt van Nederland.
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:

Auto en vervoer Computers en internet Dier en natuur Electronica Eten en drinken Financieel Hobby en vrije tijd Huis, tuin en wonen Kunst en cultuur Mens en gezondheid Mijn mening over... Muziek, Tv en films Samenleving en ontwikkeling School en studie Sport Vakantie en vermaak Wetenschap Zakelijk
      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2018 - Infoyo.nl