X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Wetenschap" en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


Postzegels gaan met de tijd mee

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
-2
  Goed artikel ( 0 )
  Slecht artikel ( -2 )
RSS van Berto Berto Auteur op infoyo sinds
18 November 2009


Bekijk het profiel van Berto
Datum: 15-02-2011
Auteur: Berto
Op†6 mei 1840 werd de allereerste postzegel uitgegeven. De eerste postzegels waren zeer flets van kleur en hadden weinig tot geen variatie in de afbeeldingen en kleuren. Die tijd is wel veranderd. Filatelisten verzamelen de mooiste postzegels van de mooiste themaīs. Er zijn hele grote postzegels, hele kleine postzegels, ze zijn er in aparte vormen, en tegenwoordig kunnen postzegels al geluid maken.

Ontwikkeling van de postzegel

Ontwikkeling van de postzegel De eerste postzegel in 1840 had een afbeelding van Koningin Victoria met het tarief one Penny. Een landsvermelding werd nog niet nodig geacht omdat iedereen Koningin Victoria wel kende. Deze postzegel werd ook wel Penny Black genoemd vanwege zijn zwarte kleur. Het Verenigd Koninkrijk hoeft als enige land heden ten dage geen landskenmerk op de postzegel te zetten omdat dit land als eerste de postzegel uitgaf.
De eerste postzegel werd in Nederland op 1 januari 1852 uitgebracht met een afrbeelding van Koning Willem 2. Er staat "Postzegel" op en werd uitgebracht in drie tarieven van 5, 10 en 15 cent.
In vroeger tijden deed het uiterlijk van de postzegel er niet zoveel toe. Als de post maar werd afgeleverd na het betalen van het tarief. Het uiterlijk van de postzegel is echter steeds belangrijker geworden. Er worden wel postzegels uitgebracht waar door politici en/of de burgers fel op is gereageerd vanwege de afbeelding die is afgebeeld op de postzegel. Er wordt ook gecollecteerd voor goede doelen. Denk maar aan het jaarlijks terugkerende tafereel van de kinderpostzegels. Met prachtige exotische postzegels worden toeristen gelokt om een bezoekje te brengen aan dat land. Er kunnen met postzegels ook personen worden herdacht. Bepaalde gebeurtenissen uit het verleden kunnen ook op postzegels worden afgebeeld. In bepaalde landen worden zelfs postzegels uitgebracht om propanganda te kunnen maken. Dit zijn vaak communistische landen. Er kunnen via postzegels waarden en normen en andere vredesboodschapen worden overgebracht. Ook worden er opvoedkundige tips en gezondheidsadviezen meegegeven aan de burgers door middel van postzegels.
Er zijn filatelisten die postzegels verzamelen van een bepaald land of werelddeel maar sommige verzamelaars verzamelen alleen postzegels van een bepaald thema zoals staatshoofden, vogels, vliegtuigen, auto's, bloemen en noem maar op. Ze worden steeds mooier. Soms worden er foto's afgebeeld. Dat kon vroeger niet.
Op 29 september 2010 is er een postzegel uitgebracht met daarop de kortste film ooit, namelijk maar 1 seconde. Deze postzegels zijn uitgebracht vanwege de opening van het 30e Nederlandse Film Festival. Er staan 30 afbeeldingen op die gaan bewegen als de postzegel wordt gekanteld.
De grootste postzegel ter wereld die in 2011 is uitgebracht door TNT Post heeft een afmeting van 60 centimeter bij 49,3 centimeter en is geplakt op een reusachtige briefkaart van 1,5 meter bij 3 meter. Deze grootste postzegel ooit staat officieel in het Guiness Book of records.
De duurste postzegel die van eigenaar wisselde bracht 2 miljoen Euro op. Dit is een postzegel uit 1855 en bevat een foutje. Er is maar een postzegel in de wereld die dit foutje bevatte en maakt hem daarom zu uniek en waardevol.
30 januari 2011 is er een postzegel op de markt verschenen die geluid kan produceren. Dit is mogelijk dankzij een speciale audiopen die bij de afbeelding moet worden gehouden. Op de postzegel is het geluid te horen van het gezang van een koolmees.
Het is sinds enige tijd ook mogelijk om een eigen postzegel te ontwerpen zodat uw persoonlijke post nog persoonlijker kan worden. Er wordt vaak een foto opgezet. De postzegels hebben niet meer een gomlaag maar zijn een soort stickers.
Een kaartje sturen is een tijdje helemaal uit geweest mede dankzij de komst van de computer maar is weer helemaal terug dankzij de persoonlijke tint die aan de post kan worden meegegeven. Het te versturen kaartje kan ook zelf op de computer worden ontworpen. Dit is tevens populair want het kan worden gedaan vanaf de luie stoel. Zeg het met een kaartje.

Reacties op dit artikel
Wees de eerste die een reactie plaatst!
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:

Auto en vervoer Computers en internet Dier en natuur Electronica Eten en drinken Financieel Hobby en vrije tijd Huis, tuin en wonen Kunst en cultuur Mens en gezondheid Mijn mening over... Muziek, Tv en films Samenleving en ontwikkeling School en studie Sport Vakantie en vermaak Wetenschap Zakelijk
      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2018 - Infoyo.nl