X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Wetenschap" en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


ADHD is vaak verzamelnaam van...we weten het niet!

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
+6
  Goed artikel ( +8 )
  Slecht artikel ( -2 )
RSS van MaykOmind MaykOmind Auteur op infoyo sinds
14 Augustus 2008


Bekijk het profiel van MaykOmind
Datum: 25-08-2008
Auteur: MaykOmind
Hier als voorbeeld;..Ritalin en Dexamphetamin. Om over Effexor nog maar te zwijgen. Psycholoog en instantie hebben geleerd..en zeggen dan dat je ADHD en/of Borderline kan hebben. Hulpverlening(!). Pas daarmee op. Uit onderstaand schrijven blijkt dat niet zo te zijn.Jammer dat betrokkene volgepropt is met medicijnen.Komt u week na week terug met de nodige uitwerkingen tot gevolg. Laat je niet wat aanpraten, wat dat ook is. Niet altijd natuurlijk maar vaak zitten ze er naast. Maar dat is dan uit pure onkunde.

Chaos op de snelweg..gekantelde vrachtwagen.In Gelderland is het ook bal en Engeland blijft ook niet gespaard.Of nog meer..Irak,Afganistan...of Urk...choas.Hoeveel ellende kan je zien om je heen?Het frapante is..dat het mij allemaal niet raakt,ik voel het niet teminste.Het is zo betrekkelijk allemaal.Je hebt het meest met je eigen -ik- van doen.Het is bij mij al snel zogenaamd 'chaos' maar dan in m'n hoofd dus in mijn leven.Of het is fijn...mijn chaos..f het is helemaal ruk.Komt dat door mijn denken of teveel denken..anders denken?Of door bepaalde medicijnen dat ik nog gevoeliger ben?Of juist door mijn broosheid van het moment?..
Het is allemaal met elkaar verbonden,zo ervaar ik dat persoonlijk.Soms heb ik maar twee emotie's te gelijk maar vaak zijn het meerdere emotie's..tegelijk en dan heel snel en vlak na/achter elkaar.Wie maakt uit wanneer iets een choas genoemd mag worden?Wanneer is iets rood...of over een hele andere boeg..wanneer is iets blauw?.."Je hebt je eigen leven in handen."..hoor je weleens tussen alle -door jouw zo ervaren- dooddoeners.Dat zal...maar je hebt met mensen te maken die allemaal met hun eigen kleurpotloden werken.Dus als mijn leven,ander leven gaat doorkruisen,dan kan er frictie ontstaan.Een ander leven is in dit geval liefde..Onvoorstelbaar dat een persoon zveel kan oproepen..en als ik daar goed over nadenk...dat het dan nog meer wordt!Terwijl we alletwee eigenlijk in een onmogelijke situatie verblijven,draaien we om elkaar heen en willen we eigelijk maar n ding.Dat kan niet dr alle troep..en problemen..Haar pijn komt bij mijerg hard binnen en andersom ook.En door meerdere-soms-zwakke eigenschappen van mijzelf kan ik heel moeilijk het n splitsen van de ander.Wat ik al zei..,het is zo met elkaar verbonden allemaal.Wie of wat kan mij in sommige situaties,anders of beter laten denken zodat ik wel gelukkig wordt?... Inmiddels heeft de oorspronkelijke schrijver van bovenstaand artikel de rust gevonden met zichzelf.Het niet goed denken bleek veel aangeleerd gedrag te bevatten.Deze persoon gebruikt -nul- medicijn en komt steeds dichter bij zichzelf te staan.En heeft soms al mogen ervaren hoe het voelt om -innerlijke rust- te hebben.Louter door het volgen van zijn onderbewustzijn...Dit kan vrijwel iedereen...alleen weten veel mensen niet hoe...

Reacties op dit artikel
Rb, 2008-08-25
( -3 )

Je klinkt een beetje als een ADD/HSP variant, vriend. Volgens mij heb jij wel baat bij 'mindful cognitive therapy', maar het lijkt erop alsof je dat zelf al hebt uitgevogeld. :)
MaykOmind, 2008-08-25
( +1 )

RB,
Ikzelf ben alleen mijzelf.En heb dus ook alleen baat met/bij mijzelf.. :)En natuurlijk plaats ik alles niet zomaar.Alles met een reden..
Herjabram, 2008-11-06
( +2 )

Ben blij dat er nog iemand zo denkt;
Ik had een artikel geschreven over de ADHD labels, en Ritaline, maar daar krijg je dan weer een reactie op van iemand die blijkbaar liever zijn kop in het zand steekt, terwijl een ander zijn nek uitsteekt om te helpen.
Ben blij dat er tenminste nog iemand is die er hetzelfde over denkt!
Celina, 2010-02-27
( +1 )

Zo wat bekend is dat!
ik heb ook effecor gehad en kwam me bed niet uit. lekker he als je een dochtertje van anderhlaf rond hebt huppelen.
nu heb ik laxapro om van het pieren aftekomen zeg maar maar daar wil ik echt zo snel mogelijk mee nokken...wordt helemaal niet wakker. oftewel ik hoor alles wat er gebeurt. maar kan niet opstaan me ogen openen en praten en heel hard help roepen.
ik moet het verplicht slikken ook nog eens...maar hopelijk komt daar dinsdag een eind aan!!
heb ook dexo maar daar neem ik alleen maar meer van in want anders helpt het niet...
ik heb nu dingen aan me hoofd en ik wil gewoon leren als ik ergens meezit dat ik dat niet vasthoud maar vergeet maar dat lukt nooit!!!
en van het ene probleem val ik in het andere..pufffff terwijl ik dat niet wil en opzoek.
heb nu een lijstje waar ik me aanhoud en dat veranderd een heleboel.
en mensen met adhd zijn gewoon hooggevoelig en pikken andere emotie`s op heb ik gelezen op een hyve.....net zoals autisme..
de hyve heet hooggevoelige mensen...neem er een kijkje ik lees veel tips en lees veel erkenning want dat hebben we ook nodig ,een stukje erkenning zodat we zeker weten wat we hebben hahaha, nouja ik wel in iedergeval.
celina
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:
      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2018 - Infoyo.nl