X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Wetenschap" en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


Tijdreizen

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
+1
  Goed artikel ( +1 )
  Slecht artikel ( 0 )
RSS van Normyo Normyo Auteur op infoyo sinds
12 November 2008


Bekijk het profiel van Normyo
Datum: 16-02-2009
Auteur: Normyo
Dit is voor mensen met een levendige fantasie een mogelijkheid. Daarbij vergeten ze dat ze al door de tijd reizen, maar dan met de snelheid van de tijd. Wat de meeste mensen zich bij tijdreizen voorstellen, is dat ze sneller kunnen reizen en kiezen welke kant ze op gaan in de tijd.

Tijd

Theoretisch is het natuurlijk zeker mogelijk om door de tijd te reizen. Tijd is namelijk niet iets wat ons vasthoudt. Tijd is iets wat we ervaren, doordat we een klok in onze hersenen hebben en doordat we merken dat de wereld verandert, zelfs als wij stilstaan. Tijd is verbonden aan materie. Want alleen materie kent het begrip slijtage. Of zoals de natuurkunde stelt de toenemende entropie van een systeem. We meten tijd dan ook door vast te stellen hoeveel iets beweegt. Zelfs atoomklokken zijn niet meer dan het meten van de trilling van atomen van het element cesium. Uiteindelijk is er dus niets dat ons tegenhoudt om door de tijd te reizen.

Onmogelijkheid

Maar het onmogelijke aan sneller door de tijd reizen heeft vooral te maken met het vooruit reizen. Wat nog moet gaan gebeuren wordt niet alleen bepaald door wat ik doe. Het wordt bepaald door wat wij doen en wat er verder nog in het universum gebeurt. Ik kan dus op dit moment nooit voorspellen wat er morgen gaat gebeuren, ik kan het alleen verwachten.

De onmogelijkheid van vooruit reizen in de tijd, hangt dus vooral samen met het feit, dat het heel goed mogelijk is, dat over honderd jaar een meteoor de aarde vernietigt. Als ik dan tweehonderd jaar vooruit reis, dan is er geen aarde meer. Daar zou ik dus rekening mee moeten houden in de vorm van voeding, energie en bescherming. Naar de toekomst reizen zou dan beperkt zijn tot de tijd, dat je met zekerheid kunt verwachten, dat de aarde nog bestaat.

Ethische bezwaren

Tegen terugreizen in de tijd zijn ethische bezwaren aan te dragen. Ten eerste zou je jezelf kunnen bevoordelen, door informatie terug te brengen, die je kunt gebruiken om jezelf in het verleden te verrijken. Dat zou nog niet eens informatie hoeven te zijn, die je vertelt hoe je meer geld kunt verdienen aan aandelen of in de loterij. Je zou jezelf de informatie voor een product kunnen geven, waarvan je weet dat het een succes is geworden. Je zou jezelf bijvoorbeeld de broncode van microsoft windows kunnen geven, nog voordat Windows bestaat in de gedachtengang van Microsoft. Of je zou jezelf de productiemethode kunnen geven van het best verkochte medicijn op aarde. Het punt is echter, dat als je niet de uitvinder bent van het productieproces, wat is dan het gevolg van het feit, dat jij nu de uitvinder bent?

Ten tweede hoe bepaal je wie welke informatie zal krijgen, als je ethisch wilt werken? Geef je het aan de president van Frankrijk?

Of geef je alleen informatie, die op dat moment van belang is voor een bepaalde situatie? Maar hoe zorg je er dan voor, dat die informatie ook op een positieve manier gebruikt wordt? Want zelfs nu hebben we met genoeg voorkennis, nog moeite om de juiste beslissingen te nemen. Want was er echt een noodzaak voor de oorlog in Irak? En was de tweede wereldoorlog echt niet uitgebroken, als Lord Chamberlain zijn poot had stijf gehouden tegenover Hitler? Zou hij zelfs maar een andere beslissing hebben genomen, als hij geweten had dat er door zijn beslissing een oorlog zou ontstaan die in de tientallen miljoenen doden zou kosten? Of zou hij die informatie juist achtergehouden hebben? En zou dat dan betekenen, dat je die informatie in meerdere kranten zou moeten publiceren? Of zou je zelf jaren moeten werken aan een positie van autoriteit, zodat mensen naar je uitspraken zouden luisteren? Het zou er dus op neerkomen, dat je niet veel anders zou kunnen doen dan wat nu al gebeurt, alleen met iets meer zekerheid.

Uiteindelijk komt het er dus eigenlijk op neer, dat tijdreizen met de huidige snelheid en in de huidige richting gewoon de beste is. Alle andere vormen van tijdreizen, zijn gewoon vormen van manipulatie en veel te arbeidsintensief.


Reacties op dit artikel
Timeless, 2010-07-15
( 0 )

Met if's kun je geen theorie√ęn bouwen laat staan in de tijd te reizen. Het reizen op zichzelf is heel eenvoudig, maar het voertuig zelf is niet altijd beschikbaar. Tijd op zichzelf bestaat niet en is een menselijke perceptie van opeen volgende evenementen.
De weg tussen deze evenementen is voor verandering vatbaar maar de evenementen zelf zijn al vast gelegd, dit zijn knooppunten in de tijd. Het is een boek op zichzelf om alles uit te leggen, maar de reizen zijn prachtig en zullen binnen enkele jaren in het bereik komen van iedereen die dat wenst.
Tot binnenkort, TL
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:

Auto en vervoer Computers en internet Dier en natuur Electronica Eten en drinken Financieel Hobby en vrije tijd Huis, tuin en wonen Kunst en cultuur Mens en gezondheid Mijn mening over... Muziek, Tv en films Samenleving en ontwikkeling School en studie Sport Vakantie en vermaak Wetenschap Zakelijk
      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2018 - Infoyo.nl