X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Wetenschap" en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


Er vanuitgaande dat er buitenaards leven is

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
0
  Goed artikel ( +1 )
  Slecht artikel ( -1 )
RSS van mousemark mousemark Auteur op infoyo sinds
02 November 2009


Bekijk het profiel van mousemark
Datum: 13-11-2009
Auteur: Mousemark
Je kunt je uiteraard overtuigen of er wel of geen buitenaards leven is. Mijn mening is dat het hier gaat om je eigen vooringenomen standpunt. Alhoewel je een ander (of een ander jou) kunt overtuigen bepaald de beginsituatie al veel. Daar waar je zegt dat iets wel of niet waar is stel je hier zelf een aantal eisen aan vast. Om vervolgens andere standpunten als aannemelijk te aanschouwen is er veel nodig.

Jouw ingenomen standpunt geld voor jouw als waarheid. Een ander kan dan nog zoveel bewijs leveren, de waarheid blijft voor jou hetzelfde. Pas wanneer je werkelijk zelf "ziet" (letterlijk of figuurlijk) dat er een andere waarheid is zul je dit kunnen geloven. Zo komen we tot de conclusie dat de discussie over buitenaardsleven naar alle waarschijnlijkheid slechts door de gelovigen gewonnen kan worden, zo geld dit ook voor een geloof in welke god dan ook. Wanneer hier zichtbaar bewijs voor geleverd wordt zal iedereen dit geloven, maar het bewijs dat dit niet bestaat is in principe onmogelijk. Er kan op geen manier bewezen worden dat er geen buitenaardsleven bestaat. Hoe kun je dit immers aantonen? stel dat er werkelijkwaar buiten de aarde geen enkele vorm van leven is... pas als je elke plek bekeken hebt, elke plek in ons universum en k daar buiten en wij weten niet wat er allemaal daarbuiten is, en is er een einde aan? dus kun je wel alles bekijken? pas als je dat allemaal bekeken hebt en hier hebt aangetoond dat er geen leven is kun je dit bewijzen.. aangezien dit in elk geval op dit moment onmogelijk is, kun je dit dus ook niet bewijzen. Dat betekend dus dat het vooralsnog onmogelijk is om te bewijzen dat er geen buitenaardsleven is (zelfs als dit werkelijk zo zou zijn). Zelfs als het waar is, maar je dit niet kan bewijzen blijft er dus een mogelijkheid dat het toch bestaat. Daarnaast is het zomaar mogelijk dat er wl buitenaards leven is. Dit kan bewezen worden wanneer dit zichzelf laat zien of wij dit vinden. Dat is dus een "simpele" manier om dit aan te tonen.
We kunnen er hier dus vanuit gaan dat het in principe onmogelijk is om te bewijzen dat buitenaards leven net bestaat (al zou dit wrkelijk niet zo zijn, dan ng is er een reden om aan te nemen dat het er wl is aangezien het tegendeel niet bewezen is) terwijl wanneer er wl buitenaards leven bestaat dit in theorie gemakkelijk te bewijzen is op het moment dat wij hier kennis mee maken. Daarom is het zo dat er f discussie blijft f bewezen wordt dat buitenaards leven wel bestaat. Het zou hierom erg onverstandig zijn om je geld in te zetten op de verwachting dat er bewezen wordt dat er gn buitenaardsleven bestaat. Logischer zou zijn wanneer je dit doet op het feit dat niet bewezen wordt dat het bestaat, maar er wel een kans op bestaat f in te zetten op de werkelijke kennismaking met dit buitenaardse leven.
Dit gehele verhaal geldt ook voor het bestaan van een god.

Het mooie is dat wanneer je er vanuit dat er wel een god (geldt ook voor buitenaards leven) bestaat dit door anderen wordt aangeduidt als geloof, terwijl we hiervan weten dat het mogelijk (hoe waarschijnlijk dit is hangt af van het feit of het werkelijk waar is n zo ja of dit bewezen zal worden) is dat hiervoor bewijs gevonden zal worden. Juist er vanuit gaan dat dt niet bestaat zouden we moeten aanduiden als geloof aangezien het een visie is die onmogelijk bewezen zal worden.

Reacties op dit artikel
Meikio, 2010-01-20
( 0 )

Hoi
Mongooltje=daan, 2011-05-10
( 0 )


hoi
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:
      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2018 - Infoyo.nl