X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

 • Ontvang 5 originele gedichten
 • Volledig gepersonaliseerd
 • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Wetenschap" en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


Geld verdienen door geld te vernietigen!

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
+6
  Goed artikel ( +6 )
  Slecht artikel ( 0 )
RSS van Joske Joske Auteur op infoyo sinds
30 Oktober 2008


Bekijk het profiel van Joske
Datum: 16-02-2009
Auteur: Joske
Het geld dat dagelijks door onze handen gaat heeft niet het eeuwige leven. Een bankbiljet heeft een gemiddelde levensduur van 6 tot 7 maanden. Daarna wordt het vernietigd!

Een Nederlands bedrijf met wereldfaam!

Een Nederlands bedrijf met wereldfaam!
 • Kusters Engineering in Venlo is inmiddels een wereldspeler en verdient zijn geld met het wereldwijd vernietigen van geld! Dat is bijgevolg gouden handel zonder einde: elk land moet om het halve jaar zijn versleten bankbiljetten laten vernietigen.
 • De Centrale Banken van Frankrijk, BelgiŽ, Spanje, Nederland, China, Amerika, India, IndonesiŽ en Rusland behoren tot hun klantenkring.
 • Smakelijke anekdote: bij de val van Saddam Hussein (Irak) moesten alle biljetten met zijn beeltenis meteen worden vernietigd. Daarvoor werd Kusters aanvankelijk benaderd. Uiteindelijk moest het zo snel gebeuren dat men gewoon een kuil in de woestijn heeft gegraven en alles is verbrand.
 • Munten worden in principe niet uit roulatie genomen tenzij ze dusdanig zijn toegetakeld dat ze bijvoorbeeld niet meer bruikbaar zijn in betaalautomaten. 

Alle biljetten belanden op de brandstapel!

 • Op vraag van de banken heeft Kusters zelf vernietigingsmachines ontworpen. Als afvalverwerker was dat een logische stap.
 • Hij had al grote molens waarmee enorme pakken papier werden vermalen tot snippers. Maar wat moest hij met die snippers?
 • Een Duits bedrijf werkte met persen die houtkrullen omtoverden in kleine blokjes voor in de open haard.
  Een combinatie van die 2 werkwijzen bracht de oplossing: de papiersnippers van de vernietigde bankbiljetten werden open haardbriketjes!

Komst van de euro

 • Toen de euro werd ingevoerd moesten niet alleen alle briefjes maar ook alle munten worden vernietigd. Dat was pas feest: 70 miljard munten!
 • Probleem was echter dat briefjes na vernietiging geen waarde meer hadden maar munten wel: er zit namelijk nikkel en brons in en die metalen vertegenwoordigen een restwaarde. In Nederland alleen bedroeg die zoín 100 tot 150 miljoen gulden! In Duitsland: 600 tot 700 miljoen mark.

Nieuwe machines

Er moesten dus nieuwe machines komen die de munten onbruikbaar maakten maar het overgebleven schroot moest nog verhandelbaar zijn. Dus kwam de ĎCoin Crusherí op het toneel: een soort wals met twee tandrollen die de munten zodanig kapot knijpen dat je zelfs niet meer kan zien dat het een muntstuk is geweest!

Blijven innoveren: koffiepads!

Blijven innoveren: koffiepads!
 • Nee: het is niet de bedoeling dat gebruikte koffiepads worden ingeleverd!
 • Wel worden tijdens de productie koffiepads afgekeurd. Met een geleerd en modern woord heet dat 'procesuitval'.
 • Daarvoor heeft Kusters nu een systeem ontwikkeld om de dure koffie te recyclen, zelfs met 100% behoud van smaak, geur en kleur. Deze koffie kan volledig hergebruikt worden.

Reacties op dit artikel
Express, 2009-06-05
( +1 )

Zeer boeiend artikel.

Ik had nooit gedacht dat een bankbiljet maar 6 à 7 maanden in de omloop zit.
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:

Auto en vervoer Computers en internet Dier en natuur Electronica Eten en drinken Financieel Hobby en vrije tijd Huis, tuin en wonen Kunst en cultuur Mens en gezondheid Mijn mening over... Muziek, Tv en films Samenleving en ontwikkeling School en studie Sport Vakantie en vermaak Wetenschap Zakelijk
      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2018 - Infoyo.nl