X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Wetenschap" en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


Een goed disinfectie middel voor stallen?

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
0
  Goed artikel ( 0 )
  Slecht artikel ( 0 )
RSS van Danneels Danneels Auteur op infoyo sinds
24 Januari 2010


Bekijk het profiel van Danneels
Gerelateerde artikelen De kracht van goudsbloem
Datum: 26-01-2010
Auteur: Danneels
De ontsmetting kan enerzijds gebeuren op natuurlijke manier, door middel van droogte en leegstand, of anderzijds door gebruik te maken van chemische ontsmettingsproducten. De natuurlijke ontsmetting door droogte en leegstand kan efficiŽnt zijn op voorwaarde dat zij gedurende voldoende lange tijd wordt aangehouden. Het grote nadeel van de natuurlijke desinfectie is dan ook dat het resultaat zeer variabel en dus onvoldoende betrouwbaar is. Daarom wordt ten alle tijden aangeraden om een desinfectie uit te voeren met een chemisch desinfectans.

Samenstelling

Vooreerst is de samenstelling belangrijk. Het bestaat bij voorkeur uit een combinatie van verschillende producten, elk met hun eigen werkingsmechanisme, om zodoende een zo breed mogelijk werkingsspectrum te bezitten. De combinatie van verschillende producten leidt vaak ook tot een synergistisch effect waardoor de kiemdodende werking nog wordt versterkt. Een voorbeeld is de combinatie van quaternaire ammoniumverbindingen (quats), aldehyden en alcohol. De alcohol verwijdert de vetten en het organische materiaal van de celwand waardoor de celwand verweekt wordt. Vervolgens kunnen de quats en de aldehyden beter doorheen de celwand dringen waar ze elk een verschillende afdodende werking op de celkern uitoefenen. Ook de aanwezigheid van bufferende bestanddelen kan belangrijk zijn om ervoor te zorgen dat het desinfectans ook nog werkt in combinatie met hard water of met water met een afwijkende zuurtegraad. Ze bevorderen ook de bewaarbaarheid van het product. En tenslotte is de concentratie van het product van groot belang omdat ze bepaalt in hoeveel water het mag verdund worden, waardoor onrechtstreeks de prijs van het product sterk bepaald wordt.

Veiligheid

Naast de samenstelling is ook de veiligheid van groot belang. Het product moet veilig zijn voor zowel de mensen die het moeten aanbrengen, de dieren die er eventueel mee in contact kunnen komen, en het materiaal en de omgeving waarmee het in contact komt. Tenslotte is het van belang bij het kiezen van een ontsmettingsmiddel steeds te kiezen voor producten waarvan de werkzaamheid op een wetenschappelijke manier bewezen is volgens internationale testnormen.

Toepassing

Bij het toepassen van een desinfectie dienen de voorschriften van de fabrikant qua oplossingsverhouding en contacttijd gerespecteerd te worden. Te kleine verdunningen zijn een zinloze verspilling van geld, terwijl te grote verdunningen resulteren in een onvoldoende werkzaamheid. Voor de meeste chemische producten geldt dat ze beter werkzaam zijn in een warme omgeving dan in een koude omgeving. Bij verlaagde temperaturen (vb in de winter) is het aangewezen om de voorgeschreven contacttijd van het desinfectans te verlengen of de te ontsmetten stal warm te stoken.

Reacties op dit artikel
Wees de eerste die een reactie plaatst!
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:
      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2018 - Infoyo.nl