X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Wetenschap" en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


Waarom is het warmer in het Zuiden?

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
0
  Goed artikel ( 0 )
  Slecht artikel ( 0 )
RSS van Carina03 Carina03 Auteur op infoyo sinds
17 Augustus 2008


Bekijk het profiel van Carina03
Datum: 31-07-2010
Auteur: Carina03
De temperaturen verschillen per land maar ook binnen een land. Waar ligt dit aan en waarom doen mensen in warme landen alles op hun gemak terwijl wij juist een altijd haast cultuur hebben ontwikkeld?

De evenaar

De evenaar is de graadmeter voor de temperatuurverschillen, hoe dichter men bij de evenaar leeft des te warmer het wordt. Hier bij ons moeten wij voor de evenaar naar beneden (het Zuiden) het verschil in een land is soms groot, soms klein dit ligt uiteraard aan het oppervlak van het land. In Nederland verschillen de temperaturen vaak maar twee tot vijf graden terwijl er in landen als Frankrijk en Spanje juist enorme verschillen ontstaan van wel vijftien tot twintig graden. De uitdrukking ik ga naar het Zuiden de zon opzoeken is dus ook helemaal niet raar. Mensen aan de andere kant van de wereld zoals Nieuw Zeeland moeten juist naar het Noorden om de warmte op te zoeken.

Verschil in functioneren

Het verschil in functioneren heeft voor een groot deel een natuurlijke achtergrond. Het lichaam van de mens kan het best vergeleken worden met een motor. Bij oververhitting valt de motor uit. Mensen uit warme landen hebben door het warmere gevoel en hun lichaamstemperatuur die zich hierop aanpast minder energie nodig dan wij in de koudere landen die onze energie moeten opwekken door beweging om daarmee ook de lichaamstemperatuur op peil te houden. Mensen die niet meer kunnen bewegen hebben het vaak ook kouder dan de mensen om hen heen. Een goede manier om af te vallen is dan ook de verwarming lager zetten, de motor gaat harder lopen om de warmte aan te vullen men verbruikt dus meer energie. De aanval op het in onze ogen luie gedrag van mensen uit warme landen is dus onterecht. Het is geen kwestie van gewend zijn maar een speling van de natuur.

Reacties op dit artikel
Hendrik, 2014-02-12
( +1 )

ik weet het niet meer
fuck hoi ik ben hendrik wast een kurry site
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:

Auto en vervoer Computers en internet Dier en natuur Electronica Eten en drinken Financieel Hobby en vrije tijd Huis, tuin en wonen Kunst en cultuur Mens en gezondheid Mijn mening over... Muziek, Tv en films Samenleving en ontwikkeling School en studie Sport Vakantie en vermaak Wetenschap Zakelijk
      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2018 - Infoyo.nl