X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Wetenschap" en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


Nostalgie en sneeuw

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
+1
  Goed artikel ( +1 )
  Slecht artikel ( 0 )
RSS van GerardWassekwam GerardWassekwam Auteur op infoyo sinds
11 November 2008


Bekijk het profiel van GerardWassekwam
Datum: 24-11-2008
Heeft u ook de eerste sneeuwpop al gerold? Lekkere paksneeuw gisteren nietwaar? En prima voor de exotische planten en bomen die u met het oog op het veranderende klimaat in uw tuin heeft gepoot.Zo zag ik gisteren bij mijn buurman hoe zijn twee olijfbomen, speciaal geimporteerd uit Turkije, een warm sneeuwjasje aanhadden.

Olijfbomen die in Noorwegen gedijen

Olijfbomen die in Noorwegen gedijen Als het maar voldoende gaat vriezen zal dat de arme allochtone bomen inderdaad tegen de kou beschermen en zullen ze de winter door kunnen komen als eskimo's in een sneeuwhut. Weet u trouwens dat ooit de olijfbomen tot in Noorwegen hebben gegroeid? Net zo ongeloofwaardig bijna als dat er teveel water in de woestijn zou zijn (just fancy! Too much water in the desert, zei onze Engelse leraar altijd). En toch hebben er de afgelopen weken in Jemen en Marokko overstromingen in de woestijn plaatsgevonden.
In Noorwegen zijn, zo'n achthonderd jaar terug, door de Vikingen olijfbomen gepoot die winterharde olijven voortbrachten. Ze hadden die op hun vele veroveringstochten meegenomen uit Bretagne en omdat er evenals nu in die jaren net een klimaathausse was wisten die bomen zich goed te handhaven in die noordelijke streken. Het was er warmer dan de eeuwen daarvoor terwijl er toen nog geen auto's rondreden of industrie was die de aarde bevuilden. Maar ja er was ook nog geen tv of internet om het rond te bazuinen.
Terug naar de sneeuwpop: wat gebruikt u voor zijn ogen? Ben benieuwd. Wij hadden steenkool vroeger en zochten de meest glanzende eierkooljes uit om de sneeuwvrouw (of man?, wel duidelijk maken he, een wortel kan helpen) een paar fonkelende ogen te bezorgen.

Reacties op dit artikel
Wees de eerste die een reactie plaatst!
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:

Auto en vervoer Computers en internet Dier en natuur Electronica Eten en drinken Financieel Hobby en vrije tijd Huis, tuin en wonen Kunst en cultuur Mens en gezondheid Mijn mening over... Muziek, Tv en films Samenleving en ontwikkeling School en studie Sport Vakantie en vermaak Wetenschap Zakelijk
      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2018 - Infoyo.nl